Gjesteindustri

I gjesteindustri er det å holde hotellrom eller border på en restaurant desinfisert essensielt for å kunne gi god kundebehandling og bygge opp et godt rykte.

Desinfeksjonsmidler brukes på alt fra border på restauranter til matprepareringsområder for å forhindre matbaserte sykdommer ved å eliminere eller redusere mikroorganismer til trygge nivåer (basert på lokale og/eller nasjonale lover og forskrifter).

En vask er alltid anbefalt, da vasking fjerner alt som er synlig (som flekker), men desinfeksjon er nødvendig for å kunne drepe bakterier og virus. Dette vil gjelde for alt i en restaurant fra tallerkener til kjøkkenutstyr til ansattes hender. Om dette ikke gjøres kan mikrober overføres mellom forskjellige typer mat og føre til matbaserte sykdommer.

Desinfeksjon burde brukes på hele restauranten/hotellet:

1. Ansatt side

  • Hånddesinfeksjon for ansatte
  • Overflatedesinfeksjon
  • Desinfeksjon av tallerkener, glass, osv.

2. Gjesteside

  • Border, stoler, båser
  • Krydderholdere, flasker, og andre ting på bordet
  • Dørhåndtak
  • Vinduer
  • Gulv
  • Toaletter
  • Soverom

Desinfeksjonsmidler er nødvendige for helsen til både kunder og ansatte. De vanligste desinfeksjonsmidlene er klor og QUAT (Quaternary Ammonium Compounds). Klorbaserte og QUAT desinfeksjonsmidler har blitt brukt i mange år fordi disse er sterke produkter, men i de siste par årene har det kommet frem at disse ikke er effektive mot noen patogener som f.eks. legionella. De kan også være skadelige for både helse (hudirritasjon, kreft, fertilitet og pusteproblemer) og miljøet.

Oxyl-Pro er et tryggere og bærekraftig alternativ til disse ustabile og potensielt farlige desinfeksjonsproduktene, og er høyst effektiv på å fjerne mikrober uten mulighet for resistens.

Bruksområder:

  • Varmt og kaldtvann.
  • Desinfeksjon av drikkevann.
  • Desinfeksjon av rom.
  • Utstyr, overflater, o.l.
  • Desinfeksjon av kjøkken.

Fordeler:

  • Flerbruksprodukt som drastisk kan redusere antallet forskjellige desinfeksjonsmidler i bruk.
  • Består av ingredienser av matvarekvalitet, og påvirker ikke matsikkerheten.
  • Er bærekraftig, brytes ned til vann og oksygen.